Gulvbelegg

Innenfor kategorien halvharde gulvbelegg finner vi produkter som homogene vinyler, linoleum og gummi.

Innenfor industri, kontor, skoler, butikker, kjøpesentra, offentlig sektor osv., er dette de beleggene som er mest vanlige. Valg av produkt gjøres gjerne ut fra beskrivelse og funksjon, og egenskaper til de enkelte produkter.

Linoleum

Linoleum er et produkt som har eksistert siden slutten av 1800-tallet og produseres stort sett etter samme resept den dag i dag, men med visse forbedringer. Produktet er et såkalt naturprodukt, som blant annet består av linolje, harpiks, tremel/steinmel, fargepigmenter og andre stoffer.

Produksjonstiden for linoleum er relativt lang på grunn av mange operasjoner, samt riktig tørking i riktig temperatur. Linoleumen produseres i tykkelsene 2-2.5 og 3.2 mm. Andre varianter finnes også for spesielle løsninger, men nevnte tykkelser er de mest vanlige. Det finnes i dag kun et fåtall produsenter igjen på verdensbasis. Linoleum kan benyttes til mange formål som tidligere beskrevet, og spesielt i offentlig sektor er det mye benyttet.

Gummi

Syntetisk gummi er et produkt som er blitt mer populært de senere år. Man har flere forskjellige tykkelser og noen produkter kan lett gjenkjennes ved at de er produsert med en slags «pastill» på toppen.

Dette er produkter som utsettes for ekstremt mye slitasje og egner seg derfor godt i flyplassområder, på jernbanestasjoner etc hvor man har en stor mengde mennesker som passerer. Gummi produseres også som banevare, og kan benyttes i laboratorier, kontorer, skoler, lagre osv.

Parkett

Parkettene leveres i dag enten lakkerte eller oljede, og metoden som velges avhenger av ulik bruk, formål og behov. Oljede gulv trenger mer grundig og regelmessig behandling enn lakkerte. Spesielt massive parketter har lang levetid, hvor det kan slipes og gis ny behandling gang etter gang. Massive parketter gir også større rom for variasjoner i gulvmønster.

Parkett er et vakkert materiale som gir et eksklusivt preg. Ingen parkettgulv er like. De vil alltid ha egne nyanser i tegning og fargespill – en eleganse som bare naturmaterialer kan gi.

Tepper

I mange kontorer er det ønskelig med tepper i stedet for halvharde gulv. Også her finnes det mange produsenter, og mange varianter av kvalitet for forskjellige formål.

Til kontorer er det mest vanlig å benytte tepper laget av nylonfiber. Det kan enten være velourteppe (skåren luv) eller løkketeppe. Det finnes også vevde syntetiske tepper.

I hoteller, konferanserom, møterom, restauranter etc, er det mest vanlig at det installeres ulltepper, enten i 100% ull, eller en blanding av ull og nylon. Mange ønsker tepper fordi det gir en bedre trinnlyd, og føles mer komfortabelt enn harde gulv.